Spenatsoppa med ägghalva

10 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Ägg
2 st
Vitlök, hackad
1 klyfta
Grönsaksbuljongtärning
1 st
Vatten
6 dl
Fryst bladspenat
400 g
MildOst
250 g
Salt och svartpeppar
efter tycke och smak .

Gör så här:

  1. Koka äggen i 7-8 minuter.
  2. Under tiden fräs lök och vitlök i en stor gryta.
  3. Koka upp buljongen och tillsätt spenaten. Koka upp och låt det koka i ett par minuter.
  4. Tillsätt Mild Mjukost, koka upp och rör tills osten smälter.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skölj de färdigkokta äggen i kallt vatten, skala och dela den.
  7. Servera soppan med ett halv ägg.

Dela recept