Risottoplättar

Perfekt rätt att göra när du har överbliven risotto eller rundkornigt ris.

30 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Aborioris
2 dl
Olivolja
1 msk
Hackad gul lök
1 st
Hackad vitlök
2 dl
Grönsaksbuljong
5 dl
Di Mozzarella Pesto & Parmesan
0.5 dl
Ägg
1 st

Gör så här:

  1. Fräs löken i olivolja i en kastrull och tillsätt riset och rör om med en slev så att riset blir glansigt.
  2. Tillsätt buljongen successivt under 15-20 minuters puttrande.
  3. Smaka av med salt och färskpressad citron.
  4. Låt riset svalna något och tillsätt di Mozzarella Pesto & Parmesan och ägg, blanda.
  5. Klicka ut plättar och stek i panna.

Dela recept