Pasta pronto med RäkOst

Snabb och smakrik pasta med sparris, lök, vitlök, cayennepeppar och citron. Den härliga krämigheten kommer från RäkOst.

10 minuter
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Charlottenlökar, hackade
2 st
Vitlöksklyftor, finhackade
2 st
Peppar
1 g
Cayennepeppar
1 g
Citron, juice och zest
0.5 st
Grön Sparris, i bitar
1 dl
Färsk pasta
400 g
Bladspenat, färsk
65 g

Till servering

Hackad persilja
1 msk

Gör så här:

  1. Koka upp pastavattnet
  2. Stek lök och vitlök mjukt med olivolja i en annan kastrull.
  3. Häll över 0,5 dl av pastavattnet. Tillsätt peppar, cayennepeppar och citronjuice. Rör ner mjukosten.
  4. Låt koka upp och ta av från plattan.
  5. Stek sparrisen i två minuter. Koka samtidigt pastan.
  6. Värm såsen igen och rör ner bladspenaten. Häll såsen över pastan. Strö över sparris, citronzest och eventuellt några spenatblad och chiliflakes.

 

Dela recept