Panini di Mozzarella

Rostat bröd fyllt med krämig ost med smak av grillad paprika, toppat med bbq-svamp och krispig kål. En matigare variant av den klassiska varma mackan.

15 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Skriv ut

Ingredienser

2 portioner
Bröd
4 skivor
Champinjoner, färska
6 st
BBQ sås
2 msk
Rödkål
100 g
Di Mozzarella Grillad Paprika
1.5 dl
Silverlök
1 st
Riven ost
40 g
Smör
2 msk

Gör så här:

  1. Grovriv champinjonerna och hetta upp en stekpanna.
  2. Stek svampen på hög värme så att vätskan försvinner.
  3. Blanda svamp och BBQ-sås i en separat skål.
  4. Strimla kål och blanda med 1 dl mjukost.
  5. Bred mjukost på ena sidan av varje toast och strö över lite riven ost.
  6. Toppa två skivor med kål och mjukostblandningen, skivad silverlök och svampen. Lägg på locket.
  7. Bred ett lager smör på ovansidan och hetta upp en stekpanna.
  8. Lägg mackorna med smörsidan nedåt och stek på medelvärme i ca 5 minuter.
  9. Bred nu även smör på andra sidan innan du vänder och stek ytterligare 5 minuter.

Dela recept