Krämig pastasallad med medelhavssmaker

Snabblagad och uppskattat rätt som är perfekt att servera till lunch eller som tillbehör på buffé.

30 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Olivolja
1 msk
Balsamvinäger
1 msk
Salt och peppar
efter tycke och smak .
Stora vita bönor
1 paket
Pasta
200 g
Vegansk Majonnäs
1.5 dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Oregano
1 tsk
Kronärtskocka, inlagd
150 g
Grillad paprika, burk
150 g
Rödlök
1 st
Basilika
0.5 kruka
Spenat, färsk
1 påse

Gör så här:

  1. Rör ihop olja och vinäger i en liten skål. Salta och peppra och lägg bönorna i marinaden.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den svalna något.
  3. Rör ihop majonnäs, vitvinsvinäger, oregano och lite peppar i en bunke. Blanda i pastan.
  4. Grovhacka kronärtskocka och grillad paprika, och vänd ner i pastasalladen.
  5. Vänd även i strimlad rödlök, basilika och spenat.

Dela recept