Kikärtsbullar med Sriracha Mac’n cheese

30 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner

Kikärtsbullar

Kikärter
380 g
Vitlök
1 klyfta
Gul lök
1 st
Sambal oelek
2 tsk
Persilja
1 kg
Gräslök
1 kg
Ägg
1 st
Rapsolja
1 dl
Äpple
1 st

Mac'n Cheese

Kokta makaroner
8 dl
Amerikansk Dressing Sriracha
2 dl
Riven ost
200 g
Smör
2 msk
Salt och peppar
efter tycke och smak .

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Häll av spadet från kikärtorna och skölj i kallt vatten.
  3. Blanda kikärtorna med vitlök, lök, sambal oelek och örter. Rör ned ägget och blanda runt.
  4. Mixa smeten i en matberedare till en jämn och slät smet. Forma bullar och stek i rikligt med rapsolja.
  5. Koka makaronerna och häll av vätskan i ett durkslag. Rör ner Kavli Amerikansk Dressing Sriracha och riven ost. Smaka av med salt och peppar.
  6. Smöra en ugnsfast form eller portionsformar och häll i makaronsmeten. Gratinera i ugn, 15-20 minuter.
  7. Servera kikärtsbullar med mac´n cheese och några äppelklyftor. Gott med lite extra av Kavli Amerikansk dressing Sriracha i en skål bredvid!

Dela recept