Kallmarinerad fläskfilé
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Putsa ev fläskfilén. Salta och peppra runt om. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om på hög värme till fin färg. Lägg i en ugnssäker form och stek färdigt mitt i ugnen ca 15 min, till en innertemperatur på 68-70°.
Blanda majonnäs, mango chutney, finrivet citronskal (endast det gula), citronsaft och persilja. Smaka av med salt och peppar.
Marinera det varma nystekta köttet i dressingen i kylskåp minst 4 timmar men gärna över natten. Lyft ur köttet och skiva tunt.
Servera köttet kallt och ringla över dressingen. Servera med stekt eller grillad grön sparris och flagad parmesanost.
Tips! Läckert att dekorera med picklad rödlök! Skiva två rödlökar tunt. Rör ½ dl ättika (24%), 2 dl strösocker och 3 dl vatten tills sockret smält. Lägg i löken och låt dra minst 1 timme.