Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the acf domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/gndevse/kavli.gndev.se/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the make-section-column-clickable-elementor domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/gndevse/kavli.gndev.se/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the simple-custom-post-order domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/gndevse/kavli.gndev.se/wp-includes/functions.php on line 6121
Kallmarinerad fläskfilé – Kavli Sverige

Kallmarinerad fläskfilé

45 minuter
Svårighetsgrad: Medel
Skriv ut

Ingredienser

10 portioner
Fläskfile
600 g
Majonnäs
1 dl
Mango Chutney
0.5 dl
Citron
0.5 st
Salt och peppar
efter tycke och smak .
Grön sparris
2 kruka
Parmesanost
50 g

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Putsa ev fläskfilén. Salta och peppra runt om. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om på hög värme till fin färg. Lägg i en ugnssäker form och stek färdigt mitt i ugnen ca 15 min, till en innertemperatur på 68-70°.

Blanda majonnäs, mango chutney, finrivet citronskal (endast det gula), citronsaft och persilja. Smaka av med salt och peppar.

Marinera det varma nystekta köttet i dressingen i kylskåp minst 4 timmar men gärna över natten. Lyft ur köttet och skiva tunt.

Servera köttet kallt och ringla över dressingen. Servera med stekt eller grillad grön sparris och flagad parmesanost.

Tips! Läckert att dekorera med picklad rödlök! Skiva två rödlökar tunt. Rör ½ dl ättika (24%), 2 dl strösocker och 3 dl vatten tills sockret smält. Lägg i löken och låt dra minst 1 timme.

Dela recept