Falafel med sötpotatis och harissa-majo
En smakrik rätt som för tankarna till Marocko. Gör falafel och sötpotatispommes från grunden eller ta en genväg och köp färdigt.
Ingredienser
Harrissa-majo
Falafel
Sötpotatispommes
Sallad med sesamvinägrett
Gör så här:
Harissa-majo
- Rosta kummin lite lätt i en torr stekpanna.
- Blanda alla ingredienserna, förutom majonnäsen, med en stavmixer eller mortel.
- Rör ner majonnäsen och lägg i en skål.
Falafel
- Gör falafel enligt anvisningar på förpackningen och stek dem gyllene i oljan.
Sötpotatispommes
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda sötpotatisstavarna med olja i en skål och sprid sedan ut dem på en plåt.
- Rosta i mitten av ugnen i ca 30 min.
- För extra krispiga frites, ändra till grilleffekt den sista minuten.
- Toppa med flingsalt.
Sesamvinägrett
- Blanda ihop sesamolja, olivolja, limesaft, socker, salt, finhackad röd chili.
- Ringla över salladen vid servering.