Falafel med sötpotatis och harissa-majo

En smakrik rätt som för tankarna till Marocko. Gör falafel och sötpotatispommes från grunden eller ta en genväg och köp färdigt.

30 minuter, 45 minuter
Svårighetsgrad: Medel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner

Harrissa-majo

Kumminfrön
1 msk
Koriander
1 msk
Vitlök
2 klyftor
Färsk chili
1 st
Olivolja
3 msk
Tomatpuré
1 msk
Salt
1 tsk
Vegansk Majonnäs
2 dl

Falafel

Falafelmix
1 paket
Neutral olja
till stekning .

Sötpotatispommes

Sötpotatisstavar
500 g
Olivolja
3 msk
Flingsalt
2 nypa

Sallad med sesamvinägrett

Sallad, valfri sort
1 påse
Sesamolja
1 msk
Olivolja
1 msk
Limesaft
2 msk
Socker
1 tsk
Salt
0.5 tsk
Röd chili
0.5 st

Gör så här:

Harissa-majo

  1. Rosta kummin lite lätt i en torr stekpanna.
  2. Blanda alla ingredienserna, förutom majonnäsen, med en stavmixer eller mortel.
  3. Rör ner majonnäsen och lägg i en skål.

Falafel

  1. Gör falafel enligt anvisningar på förpackningen och stek dem gyllene i oljan.

Sötpotatispommes

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda sötpotatisstavarna med olja i en skål och sprid sedan ut dem på en plåt.
  3. Rosta i mitten av ugnen i ca 30 min.
  4. För extra krispiga frites, ändra till grilleffekt den sista minuten.
  5. Toppa med flingsalt.

Sesamvinägrett

  1. Blanda ihop sesamolja, olivolja, limesaft, socker, salt, finhackad röd chili.
  2. Ringla över salladen vid servering.

Dela recept