Crispy & Hot Fishtaco

Toppa fredagsnyset med krispigt panerad torsk och en het coleslaw – En ostig take på den klassiska varianten. Låt hela familjen bygga ihop sin egna Kavli Hot fichtaco! 

30 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Torsk
500 g
Vetemjöl
1 dl
Paprikapulver
1 msk
Ägg
1 st
Pankoströbröd
2 dl
Neutral olja till stekning
2 msk

KAVLI HOT COLE SLAW

Spetskål
0.5 huvud
Morot
1 st
Salladslök
1 st
Hot Jalapeno
1 dl
Majonnäs
0.5 dl
Limesaft
1 msk
Salt & peppar
efter tycke och smak .

Tillbehör

Tortillabröd
4 st
Sallad
0.5 huvud
Avokado
2 st
Paprika
1 st
Koriander
1 näve
Hot Jalapeno
efter tycke och smak .

Gör så här:

  1. Hyvla spetskål tunt och riv moroten. Skär salladslöken i tunna skivor. Blanda det tillsammans majonnäs, Kavli Hot mjukost, salt & peppar.
  2. Skär torsken i mindre bitar, salta.
  3. Blanda vetemjöl och paprikapulver på ett fat.
  4. Vispa upp ägg på ett fat och lägg upp pankoströbröd på ett fat.
  5. Vänd fisken först i vetemjöl, därefter ägg och till sist i panko.
  6. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fiskbitarna så att de blir gyllene och frasiga.
  7. Fördela tillbehören i små skålar och låt alla få bygga ihop sina egna tacos

Dela recept